Vill du komma igång med IPv6 men vet inte var du ska börja? På Internetdagarna kan du få starthjälp i form av en praktisk steg-för-steg-instruktion.

Det blir fler och fler som använder IPv6 i Sverige men utvecklingen går fortfarande väldigt långsamt. En handfull operatörer kan erbjuda IPv6 till sina kunder i Sverige men det är fortfarande bara bråkdelar av en procent av Internetanvändarna som faktiskt använder det nya protokollet. Detta trots att IPv4-adresserna som det ser ut nu kommer att ta slut redan i år i vår del av världen.

Det är alltså hög tid att börja fundera på hur man ska gå tillväga för att komma igång med IPv6, och Internetdagarna är en bra plats att börja på. .SE:s IPv6-expert Jörgen Eriksson kommer att visa hur det praktiskt kan gå till, och till sin hjälp har han Torbjörn Eklöv från Interlan i Gävle, en av Sveriges mest erfarna IPv6-konsulter. De kommer även att visa hur man sätter upp en så kallad tunnel, en teknik som gör det möjligt att skicka och ta emot IPv6-trafik även om ens egen Internetleverantör inte kan hantera protokollet.

Läs mer på Internetdagarna.se!

 Internetdagarna 2012: Snabbkurs i IPv6  August 22, 2012  Posted by oej on August 22, 2012
   
© 2011 IPv6 Forum Sweden Suffusion theme by Sayontan Sinha